Ремонтът на "Цариградско шосе" от ключовото за София кръстовище на Орлов мост до алея "Яворов" ще е приключил най-късно до 22 август. Това обеща столичната кметица Йорданка Фандъкова пред бТВ. Тя призова гражданите за търпение, припомняйки, че в есенния и зимния сезон, когато движението е по-натоварено, в пиков час през кръстовището се минава за около 10 минути - колкото отнема и сега по време на ремонта преодоляването на "тапата" в центъра на София.

Ремонтът на участъка от "Цариградско шосе" струва около 300 000 лв., обясни Фандъкова, според която финансовият аспект е по-маловажен от проблема с трафика и от въпроса фирмата изпълнител на ремонта да си свърши работата така, че скоро да не се налага отново затваряне на пътната артерия. Според кметицата гаранцията за качество на ремонта на участъка през 2007 г., когато булевардът си спечели прозвището "Цариградско море", е изтекла много отдавна, а и в Европа гаранционните срокове били за 7-8 години. По думите й изпълнителят на предишния ремонт е бил най-сериозно санкциониран за некачествена работа. 

Фандъкова обяви, че се налага удължаване на срока на ремонта на бул. Прага" до 31 август заради изграждането на канализацията. Булевардът трябваше да е готов и отворен за движение на 15 август. Кметицата обаче е по-притеснена за движението в столичния кв. "Овча купел", където заради ремонти на булеварди хората имат само един изход от квартала към другите части на града. По думите й целта е ремонтът на бул. "Овча купел" да е приключил "много преди 15 септември", за да може хората да ползват ремонтираното трасе. 

Ремонтът на бул. "Дондуков" тече в срок и се очаква да е напълно готов до 15 октомври. Общината продължава работа и по програмата за поставяне на камери за сигурност в града.