Доброволци заловиха бракониер, който се оказа общински съветник в Троян, предаде бТВ.

Отгоре на всичко това не е първото нарушение, в което е хванат Румен Райков. Освен общински съветник в Троян той е и служител на областната администрация в Ловеч.

Доброволците били от Централната рибноопазваща организация (ЦРОО). Преди две седмици те получили пореден сигнал за нарушител, забелязан близо до Райския залив в язовир „Сопот“. Хората му заложили капан и го хванали на място.

„Цяла нощ изкарахме тук, за да наблюдаваме лодката. Сутринта в 5,30 часа той се пусна по пътеката, без да ни види, въпреки че бяхме на 15 метра от него, застана до лодката и започна да си вади мрежата. Започнаха да излизат риби, шарани и го заловихме директно на брега“,  разказа Преслав Бойчев, координатор на ЦРОО–Ловеч.

Пред доброволците заловеният бракониер споделил, че очаквал гости и трябвало да ги почерпи.

Конфискувани са 100 метра мрежа и почти 9 килограма незаконно уловена риба. Оказва се, че Райков е залавян и друг път. На същото място преди време му взели друга мрежа.

Часове след огласяването на новината от ГЕРБ настояха провинилия се да напусне ОБщинския съвет в Троян. Преди това той бе освободен от поста си в областната управа в Ловеч.