"Бойко Борисов превърна прокуратурата в специална служба. Прокуратурата е новото Шесто управления на Държавна сигурност в България. Тя се е превърнала в банка за компрометираща информация”.

Това заяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов в студиото на бТВ тази сутрин. Поводът - скандалът с Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, отнемането на допуска до класифицирана информация на Георги Гатев и твърденията на предкседателя на Бюрото Бойко Рашков, че някой иска да саботира органа, за да има безнаказано незаконно подслушване. По думите на Рашков у нас има практика за подслушване без законови основания на политици, журналисти, магистрати. 

Атанас Атанасов призова парламентарната комисия за контрол над службите да провери и оповести резултата дали има данни за незаконно подслушване на граждани.

Според Атанасов скандалът „Цанков камък” е за отклоняване на вниманието от другите скандали около управляващите и най-малко е насочен срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Доган не е излизал от политиката, той е ортак на Бойко Борисов", смята лидерът на ДСБ.

По думите му Борисов е успял да събере два антипода в името на властта – Движението за права и свободи и крайните националисти.

За първите 100 дни на кабинета „Борисов 3” ген. Атанасов каза каза:

„Всякаква липса на воля за реформи, демонстрираха управляващите през първите си сто дни”.