Отмяната на музикалния фестивал „Солар съмър”на Какао бийч в Слънчев бряг беше най-отговорното решение на фона на случващото се в курорта.

Това заяви по бТВ Климент Йончев, който отговаря за събитието. 

Оглавените от вицепремиера Валери Симеонов среднощни акции и конфискации на озвучителна апаратура преобърнаха нощния живот в курорта.

„Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката”, обясни той.

 

"Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: "Спри музиката!" След това си представихме реакцията на 3000-4000 души. Това щеше да доведе до напрежение”, изтъкна Йончев.

Очевидно държавата и бизнесът имат различни концепции за това какъв трябва да бъде обликът на Слънчев бряг. 

„За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като „лоу кост” дестинация за тих и спокоен сън”, отбеляза Йончев.

Вчера организаторите от "Ялта клуб" излязоха с официална позиция:

"Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката - конфискувана. Във времената на социалните мрежи новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа на България." 
 

Същевременно собственици на заведения в морския ни курорт се канят да протестират срещу акция "Тишина".