Над 500 служители в Слънчев бряг излязоха на протест в курорта, след като преди дни среднощни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура. 

Според представители на бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите и това ще доведе до отлив на клиенти, предаде бТВ. 

Протестиращите скандираха „Оставка”, „Бойко, помогни ни”, „Бойко, спри Валери!”.

„Видяхте, че има разделение – една част, която иска да го има този шум и да се чувстват добре тези млади хора, които купонясват, но все пак трябва да имаме предвид, че има изказвания на хора от комплекса, които подкрепят действията на Валери Симеонов“, обърна внимание зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на пресконференция, посветена на ролята на соцлидерката Корнелия Нинова в проекта "Цанков камък". 

 

„Уверявам ви, че в предстоящите месеци и години всички тези неща ще бъдат коригирани – ще се подобри комуникацията и действително ще постигнем баланс – да се създадат условия и за почивки на туристите, и за купонясване на младите хора“, допълни Цветанов.

В петък се очаква да има още един протест - този път на собствениците на заведения в Слънчев бряг.

Вчера организаторите на музикалния фестивал „Солар съмър” на Какао бийч отмениха събитието заради спецакциите, оглавявани от вицепремиера Валери Симеонов. 

 
Друго голямо музикално събитие в Слънчев бряг обаче ще се проведе - One love tour. Организаторите казаха, че концертите ще се състоят напук на Симеонов.