Григор Димитров пропусна три мачбола, но въпреки това победи Фелисиано Лопес (Испания) със 7:6(5), 6:4 във втория кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ.

Испанецът е традиционно неудобен съперник на българина, балансът от срещите помежду им бе 2:2, при това те протичат винаги оспорвано и свършват драматично. Не и този път.

В първия сет двубоят вървеше гейм за гейм с малко точки за пробив на съперниците. При 4:3 за Димитров пропусна идеален шанс за брейк, като имаше три възможности в гейм, продължил близо 10 минути. В крайна сметка Лопес се измъкна.

Стигна се до тайбрек, в който българинът рано стигна до минипробив, после дръпна с 6:3 и успя да затвори сета със 7:6 (7:5).

Във втората част грешките на ветерана зачестиха. Първата ни ракета се възползва и взе подаването на испанеца за 2:1, след което затвърди за 3:1. До края двамата без особени проблеми разменяха сервис геймовете си. 

Григор изтърва мачбол при подаване на Фелисиано, след това още два при своето, но в крайна сметка хвана следващия шанс. Така се стигна до 6:4 и 2:0 за близо час и половина на централния корт в тенис комплекса в Синсинати.

В третия кръг Григор Димитров най-вероятно ще има още по-тежък съперник в лицето на аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, който играе с представителя на домакините Мичъл Крюгер. Хасковлията обикновено се представя слабо срещу Делпо.