Казахстанският "Астана", воден от треньора Станимир Стоилов, на практика се прости с надеждата за втори път да играе в групите на Шампионската лига. В решителния плейоф тимът падна с 0:5 на терена на "Селтик" в първия мач.

Гостите допуснаха по един автогол за първото и петото попадение на "детелините". Евгени Постников вкара топката в собствената си врата при опит да я избие в 32-рата минута.

Последваха попадения на Скот Синклер (42-рата и 60-ата), Джеймс Форест (79-ата) и Игор Шитов (нов автогол в 88-ата). Реваншът е едната седмица в Астана.

Израелският "Апоел" (Беер Шева), който елиминира в предишната фаза "Лудогорец", имаше много трудности срещу словенския "Марибор" - 2:1 като домакин. Гостите поведоха в 10-ата минута чрез Маркос Таварес, но още в 12-ата Антъни Наукаеме изравни. Крайното 2:1 фиксира Шир Цедек от дузпа в продължението на първата част.

Предстои интересен реванш.

Другите резултати от плейофите в сряда: "Башакшехир" (Турция) - "Севиля" 1:2, "Наполи" - "Ница" 2:0, "Олимпиакос" - "Риека" (Хърватия) 2:1.

Тази вечер от 21:30 часа "Лудогорец", последният представител на България в евротурнирите, приема литовския "Судува" в първия плейоф за групите на Лига Европа.