Премиерът Бойко Борисов защити "войната" на вицето си Валери Симеонов срещу шума по морето. Мотивът - законът не позволява шум и музика след 23 часа, законите трябва да се спазват. Той обаче не изключи и дискусия за промени: 

"Говорих с Валери. Той действа в правомощията си. За две от заведенията в Слънчев бряг има за едното 10, да другото 20 жалби. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23 ч. Ако това е тема за дебати, той трябва да се пренесе в парламента, да се чуят аргументите "за" и "против" и да се смени или да не се смени законът."

Борисов не коментира думите на Симеонов от сутринта, че "мутри клатят държавата с туризма".

Журналистически въпрос за мнението на вицепремиера, че отдаване на концесии на плажове за 20 години е твърде дълъг срок, поядоса министър-председателя. Причината е, че Борисов говори пред медиите по време на инспекцията на строителните работи по разширяването на републиканския път Пловдив – Асеновград. 

"Ние сега сме в Пловдив. За този път от 1986 година се говори - ако са искали да направят нещо - да го бяха направили. До оня ден имаше репортажи за "пътя на смъртта", сега го правим. Ще го направим до септември и ще дадем на хората в региона едно хубаво съоръжение. Това е важното. Не че не уважавам въпросите ви, но сега сме тук", реагира Борисов.

Той пак се върна към любима от последните дни тема - обжалването на обществените поръчки, щом бе попитан дали е доволен от инспекцията на ремонта на пътя. 

"Не съм доворен, че две години загинаха хора тука заради тези безумни обжалвания на поръчки. Тези фирми – щатни обжалвателки, които ни спират... Не можем да почнем обхода Поморие - Ахелой, защото ме питате за Слънчев бряг... Този път вече щеше да е готов. За тол системата две години, тука - две години..."

Борисов обясни, че и за влаковете нови мотриси трябва да се купят, че "дизел след дизел се пали, те са по-дърти от мене, а возят хора", но сигурно и там две години щели да се обжалват търговете. На въпрос трябва ли да се промени Законът за обществените поръчки заради възможностите за обжалване, премиерът каза:

"Аз, както виждате, като стане проблем – като съм виновен, се извинявам, като не съм – пак се извинявам – само да не се хаби обществена енергия. Медиите, дайте да направим един дебат по темата..."

Борисов допусна, че в новините вечерта по телезивията няма да има и дума за строежа на новия път в Пловдивско, нито за обществените поръчки, но ще бъде отразена историята в мъжа, "профилактиран" от ГДБОП заради писания срещу премиера в социалните мрежи.

Накрая министър-председателят заключи:

"Ами, такава е средата..."