"Лудогорец" пречупи с 2:0 литовския "Судува" в първия плейоф за груповата фаза на Лига Европа. Двубоят бе дебют за новия треньор Димитър Димитров-Херо начело на "орлите", а преди срещата бе открит построения наскоро сектор "В" на ст. "Лудогорец арена".

Гостите забъркаха бетон, като почти през целия мач се бранеха с 11 души. Те измъчиха последния български представител в евротурнирите, но въпреки това "Лудогорец" взе надежден аванс преди реванша.

Козмин Моци откри в 61-ата минута с глава, а в 76-ата Върджил Мисиджан направи 2:0. В края на срещата резервата Жоао Пауло удари греда.

Литовците нито веднъж не застрашиха вратата на българския тим. В редиците им като смяна влезе Жереми Манзоро, бивш играч на "Черноморец" (Бургас) и "Славия". При "акулите" той е играл под ръководството на Херо.

"Лудогорец" направи куп пропуски, "зелените" можеха да спечелят доста по-убедително. Няма съмнение кой е по-класния отбор. Домакините действаха малко вяло през първата част, като все попадаха в защитния капан на "Судува".

През втората част "зелените" започнаха да действат по-раздвижено и заредиха опасности пред вратата на съперника. Пред трибуна "Моци" Козмин Моци се разписа с глава. Не след дълго Мисиджан с поразяващ удар разсече отбраната на гостите след разбъркване.

Литовците се поотвориха, но се видя, че са анемични в атака. Те са късметлии, че не видяха за трети път топката в мрежата си.

Голяма част от публиката се стече в сектор "В", който разполага с 3541 седящи места. Лентата на трибуната бе прерязана официално, имаше водосвет и ВИП гости, посрещнати от братя Домусчиеви.

Трибуната разполага с ВИП места, специална ложа за 120 души, седалки като в мюнхенския "Алианц арена", влиза се през специални турникети, тоалетните са направени като в скъп хотел и т.н. и т.н.