Снощният мач от Лига Европа между "Евъртън" и "Хайдук" (Сплит) - 2:0, беше прекъснат за пет минути заради безредици, предизвикани от запалянковци на гостите.

В 34-тата минута част от прочутите в цяла Европа фенове на хърватите изпочупиха рекламните пана, слязоха край терена, а някои започнаха да трошат седалки и да замерят публиката на домакините с тях.

 

 

Трябваше да се намесват стюарди. Един от тях спаси момче, което подава топката от нахлуващата тълпа.

Съдията спря двубоя и прикани футболистите да се отдалечат от мястото на екшъна. А освен стюарди, типични за английските стадиони, се появи и полиция. Грозните сцени продължиха около пет минути, след което играта продължи. После се наложи ново прекъсване.

"Евертън" взе аванс от 2:0 преди тежкото си гостуване в Сплит с попадения на Майкъл Кейн в 30-ата и Идриса Гай в 45-ата.

Преди два кръга публиката на "Левски" имаше доста проблеми преди и по време на мача с "Хайдук" на хърватска земя. Имаше побоища и засади, а български автомобил бе запален.

Последва санкция от УЕФА за "Хайдук", каквато вероятно ще има и сега. На ответния мач в София нямаше хървати, тъй като срещата трябваше да се играе пред празни трибуни.