Христо Стоичков отправи послание след атентата в Барселона, градът, в който минаха най-хубавите и плодоносни години от неговата кариера.

14 души загинаха, а над 100 бяха ранени вчера, когато микробус се вряза в тълпата в пешеходната зона на града.

"Приятели от Барселона, изпращам подкрепата си на близките на жертвите от ужасния атентат в Барселона снощи, казва Камата в специално видео. - Прекарах почти половината от живота си в града, продължавам да следя какво се случва и чувствам много повече от обич към града. Страдам заедно с вас. Барселона винаги ще бъде Барселона. Каквото и да се случи, ние сме по-силни от терористите."

Междувременно футболните отбори в Испания и цяла Европа почетоха жертвите на атентата.

Футболистите от гранда "Барселона" запазиха минута мълчание преди днешната си тренировка.

Паметта на жертвите почетоха и състезателите на градския съперник "Еспаньол".

Глави сведоха и играчите на кръвния враг "Реал" (Мадрид). Само ден преди атентата двата отбора се изправиха един срещу друг и столичани победиха с 2:0. Сега обаче кралският клуб даде да се разбере, че враждата е единствено на терена.

Играчите на "Реал" (Мадрид) също почетоха загиналите в Барселона.

"Потресен съм от новините, идващи от Барселона. Семействата и приятелите на жертвите имат цялата ми подкрепа и солидарност", написа в туитър Кристиано Роналдо - суперзвездата на "Реал".

"Обичам те, Барселона", пише бразилецът Неймар, който миналата седмица напусна клуба и настрои срещу себе си привържениците му. Той се превърна в най-скъпия футболист в историята, след като френският "Пари Сен Жермен" плати за него умопомрачителните 222 милиона евро.

"Моите съболезнования и пълна подкрепа за семействата и приятелите на жертвите на ужасния атентат в нашата любима Барселона", коментира аржентинецът Лео Меси - голямата звезда на "Барса".

"Повече от всякога, всички заедно", написа на каталунски език защитникът на "Барселона" Жерар Пике. Той е известен с националистическите си възгледи и дори подкрепя отцепването на Каталуня от Испания.

Всичко това се случва в навечерието на новото испанско първенство по футбол. То започва през уикенда.