Шампионът по бокс в тежка категория Антъни Джошуа говори за близките си планове, които включват мач с Кубрат Пулев. И той ще е преди останалите, тъй като след отказването на Владимир Кличко всички боксьори с някакво име сред най-тежките искат да срещнат британеца.

Неговият щаб още преди месеци даде да се разбере, че Кобрата има предимство, като единствено реванш с Кличко е на първо място в списъка. Дойде време самият Джошуа да се изкаже и той взе думата преди да бъде обявена официално датата и мястото на следващия му двубой.

Почти сигурно срещата ще е на 28 октомври на националния стадион в Кардиф или на 11 ноември в "Т-мобайл арена" в Лас Вегас. 

“Не пренебрегвам Вегас, бих отишъл там, но Кардиф е по-лесен вариант за хората, казва Антъни Джошуа, цитиран от "Прес асосиейшън". - Сърцето ми винаги подсказва да избера Великобритания, защото много хора тук ме подкрепят. Бих искал да им дам още един шанс да дойдат на мач за световната титла по бокс в тежка категория, без да се налага да пътуват много. Да им е по-лесно."

"За съжаление Кличко прекрати кариерата си. Аз очаквах с нетърпение да има реванш, но всичко се случва по някаква причина и сега трябва да се боксирам с някой от задължителните претенденти. От около една година сме се разбрали с Пулев. Докато с Луис Ортис сме говорили преди два месеца. А Пулев е претендент на IBF и уговорката беше, че той ще е следващият ми опонент, ако няма реванш с Кличко. Имахме подписан договор, че след Кличко ще е Пулев, или пък направо ще срещна него, ако не се стигне до реванш. Чак след Пулев може да преговаряме с Ортис, такъв е редът. Ще се бия и с двамата претенденти, това е вълнуващо. Моят тим ще седне на масата и ще договори нещата, ще прецени кое е най-доброто за мен. Обичам да се бия за колани, това е история", добавя 27-годишният атлет.

"Хората казват, че искат да се бият с мен, но всъщност искат парите, които ще им осигури един такъв мач. Ако някой е толкова нетърпелив, че не иска да чака за двубой срещу мен, няма проблеми - нека ми отнемат пояс, ако такива са правилата, за мен няма проблем”, завършва шампионът.