Ветровитият пост директор на комуникациите на Белия дом ще си има нов, четвърти поред титуляр, откакто Доналд Тръмп е президент на САЩ. Постът отива в ръцете на 28-годишната Хоуп Хикс, съобщава "Гардиън".

Дамата е тийн-модел, идва от PR-средите и е класически политически "новак". До момента е била директор на стратегическите комуникации в екипа на президента.

Хоуп Хикс със Стив Банън, който вече не е в екипа на президента Доналд Тръмп. Книмка ЕПА/БГНЕС

Хикс  ще замести на поста в Белия дом Антъни Скарамучи. Той оцеля на позицията в Белия дом едва десетина дни, след като беше изваден запис на негова тирада пред репортер. 

Назначението на Хикс идва в безпрецедентно сложен момент за комуникациите в Белия дом, коментира "Гардиън". В последните дни Тръмп си навлече критики от всички страни заради неуместното поведение по отношение на сблъсъците в Шарлотсвил.

Конгресмени от Републиканската партия и от Демократическата партия го призоваха по-остро да осъди неонацистите и белите националисти, а някои от тях открито поставиха под съмнение компетенциите и моралните устои на президента. Реакция имаше и сред крупния бизнес в САЩ, и в света на спорта.

Преди Скарамучи, шеф на комуникациите в Белия дом бе Майкъл Дюбке. Той обаче хвърли оставка през май. Преди това позицията се съвместяваше заедно с тази на прес секретар на президента от Шон Спайсър.