Действително и Радев и Борисов имат отчетливи разлики в периода преди и след Решетников. 

И българската история от новото време. Както много пъти съм казвал, и Радев и Борисов и Пеевски имат нужда от топлата връзка с Русия защото моделът Кой? е невъзможнен без взаимно преливане на държавно и корпоративно равнище между хората на Путин в Русия и българските политически и бизнес олигарси.

Българският модел изобщо не е съвместим с ЕС, той е ъпгрейд на ретрограден посттоталитарен неосъветски русифициран корпус от морални норми, психолохически рефлекси на иначе посредствена социална прослойка в защита на бизнес и властови интереси, за сметка на националния и публичния интерес. В този смисъл това е тумор в развитието ни, който черпи сили за сметка на отслабването на общия ни организъм - вижте КТБ, вижте Белене, вижте горивата и Нефтохим. За това без свързаността им с Русия те не могат да съществуват. Само Кремъл може да им осигури тила на тяхната власт и пари. Подобна опора в Европа и САЩ не може да има.

За това пак питам кога Радев и Борисов ще признаят за свързаността си с проекта "Решетников" и ще разкажат за разговорите си?

Включително за ролята, която в този проект играе Сотир Цацаров - като негов главен екзекутор при изолацията и разбиването на прозападните кръгове в политика и общество.

Коментарът е от страницата във фейсбук на автора. Заглавието е на редакцията.