Николай Чоулз, син на Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, тъне в разкош без да работи. Това твърди опозиционният политик Алексей Навални пред московския кореспондент на британския в. “Гардиън” Шон Уокър.

“През 2010 г. Николай Чоулз се озовава в затвор заради нападение срещу мъж в ресторант на веригата “Макдонълдс” в Милтън-Кинс, на 72 км от Лондон”, започва публикацията си Уокър.

“Според руския опозиционен политик Алексей Навални през 2017 г. Чоулз се втурнал в светския живот в Москва – карал ферари, летял първа класа или в собствен самолет”, пише Уокър.

По думите на Навални това можело да се обясни с произхода на Чоулз, син на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Николай пристига във Великобритания с майка си, първата съпруга на Песков. Според Навални през 90-те години на миналия век той получава фамилията на втория съпруг на майка си, британеца Чоулз.

“В протокола от съдебното заседание, който Навални е получил по надлежния ред, се съдържат подробности от съдебния процес през 2010 г., воден в кралския съд в Хантингтън срещу Чоулз и още двама младежи по обвинение в грабеж и нанасяне на телесна повреда на 18-годишен потърпевш в Милтън-Кинс”, се посочва в публикацията.

Според Навални, докато след трудни младежки години в Русия, през последните две десетилетия много богати руснаци започнали нов живот на милионери на Запад, Чоулз правел точно обратното.

През 2012 г. той се завърнал в Москва и го назначили в Russia Today. Бързо се провалил и не било ясно дали изобщо след това е работил нещо.

Същевременно в инстаграм Чоулз публикувал снимки как кара скъпи автомобили или пътешества със самолет първа класа и дори със собствена машина.

По думите на Навални синът на Песков се сдобил с два апартамента в Москва, регистрирани на името Чоулз. Колите си карал като бесен и имал 116 съставени акта за нарушения.

“Никъде не работи, а купува жилища в Рубльовка (московско предградие за богаташи – б. р.), рендж-ровъри, ферарита, електрически тесла, скъпи часовници, пътешества, по цели дни кара ски. Известно ни е как се нарича тази професия – син на баща си, корумпирания”, цитиран е Алексей Навални.