"Сигурно много хора искат у нас да има диктатура. Не мога да ви кажа кои. Но ако се появи момент на диктатура, Доган ще излезе на политическата сцена."

Това заяви пред Нова тв Димитър Тадаръков - бившият шеф на фонд "Земеделие" и политик, който се представя като един от най-близките приятели на почетния председател на ДПС. По думите му Доган "не се страхува" и "никой не може да му мъти водата". Повод за последните думи бе въпрос за версиите, че партията реагира за първи път от много време публично на атака срещу лидера си (за "Цанков камък - б.р. и прословутия хонорар).

"Един човек, който Държавна сигурност го вкара в затвора, в килия на смъртни и е живял в тази килия – такъв човек не можеш да го пречупиш. Вие не го познавате. Аз съм един от малкото българи, който 25 години съм близо до него и знам цялата му мъдрост", декларира Тадаръков.

След това нарече Доган "българина, който обича България, овладя турското общество, не допусна Босна и Херцеговина, Косово, битка и кръв в България".

Попитан за отношенията на Ахмед Доган с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, Тадаръков заяви, че почетният лидер на ДПС не е променил това, което мисли за Борисов от 2013 г. Тогава - на 19 януари, когато се оттегли от председателския пост (това беше на конференцията на ДПС, на която Октай Енимехмедов се опита да стреля по Доган - б.р.), лидерът на ДПС изнесе доклад, в който имаше отредени и няколко страници за Борисов.

В този доклад Борисов е наречен няколко пъти иронично "героят спасител" и веднъж "мачо". Частта, посветена на властта на премиера и лидер на ГЕРБ е па тема "възстановяване на демокрацията". Ето избрани цитати, а пълният текст може да бъде намерен ТУК:

"Навярно тепърва ще се анализира „случаят ГЕРБ и Бойко Борисов“ в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса: Защо след близо 20-годишен преход към пазарна икономика и демокрация властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани „летящи обекти“ от подземния свят?"

"Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като Герой спасител, ти става тъжно и мъчно... Но чувството на вина от политическо бездействие не те утешава, а те тормози дълбинно и вертикално..."

Но диктаторите като нашия Герой спасител са странни хора. Колкото и да са суетни и арогантни пред камерата, в същата степен са неуверени и страхливи в бъдещата посока на времето. Затова тях изключително много ги интересува Оцеляването. Дори го трансформират в политическа стратегия на държавата и обществото.   

"Неслучайно основният предизборен трик на нашия Герой спасител не е някаква програма или модел за развитие на България, а „събуждането на инстинкта на българина за оцеляване“. Разбира се, това внушение задължително се свързва с виртуалната турска опасност и с ДПС като продукт на Османското културно наследство на Балканите."

Тадаръков заяви, че почетният председател на ДПС не е имал никакви отношения с банкера Цветан Василев и случилото се около КТБ и това се доказвало и от факта, че Доган е загубил лични пари във фалиралата банка. Василев и Доган се били срещали случайно само 2 пъти по думите на Догановия приятел.

Той отрече и твърденията, че ДПС и лидерът му защитават руски интереси. После припомни - неясно защо в контекста на въпроса за Русия, че Доган е заявил на Ердоган, че българските турци, които са избягали или прогонени в южната ни съседка, са кемалисти (симпатизанти на партията на Кемал Ататюрк в Турция - б.р.), тези хора обичат либералната демокрация, не искат диктатура, защото са избягали от такава у нас по времето на комунизма. 
Тадаръков и Доган не говорели за политика в последно време, защото предстои председателството на ЕС от България и трябва да сме лоялни към ЕС. 

"Не искам да виждам вицепремиер като командир на полицейска рота. Не му е мястото там. Той има други правомощия. И защо в едни заведения има проверки, но има още 17 дискотеки на Черноморието, но никой не ги пипа", попита Тадаръков по повод акцията "Тишина" на Валери Симеонов в Слънчев бряг.