Трупът, намерен в бургаския кв. "Меден рудник", не е на млада жена - както бе съобщено, а на 11-годишно момиче.

Пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е потвърдила, че тялото на момичето е открито в асансьор в жилищна сграда в квартала.

"Жертвата е на 11 г. Извършителят е установен и задържан“, казва тя.

По непотвърдена информация става дума за блок 108 в комплекса.

Първоначално информацията бе за убита млада жена. Малко по-късно от прокуратурата обявиха пред агенция "Фокус", че жертвата е дете. Извършителят е задържан. По информация на бТВ той е 15-годишно момче.

По думите на говорителя на Апелативна прокуратура Йовита Григоров извършителят и жертвата се познавали от няколко седмици. Комуникирали са активно в социалната мрежа.

„Впоследствие са си разменили телефоните и се е стигнало до контакт. Още веднъж апелираме - социалните мрежи, в които децата участват, да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите”, каза Григорова.

Момичето е умъртвено по изключително жесток начин. То има прободна рана на врата. Тя е била издебната в асансьора, викала е за помощ, но никой не е откликнал на воплите й. Открита е малко по-късно от съседи.

“Сигналът за престъплението е получен в 17.29 часа на 20 август. Съобщено е за намерен труп. В началните часове изключително малко бяха изходните точки, от които можеше да тръгнем. Момичето беше без документи за самоличност, без телефон, без свидетели, без очевидци. Нямаше и установена връзка на това момиче с живеещите в този или в съседния блок“, съобщи директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Двамата най-вероятно са се скарали за нещо абсурдно - къде да пушат наргиле, казват от полицията.