Визитите на "Лудогорец" на стадион "Васил Левски" в София за големи мачове в Европа приключиха. Днес българският шампион съобщи, че УЕФА е разрешила на отбора да домакинства на своя стадион в Разград в групите на турнира Лига Европа.

Така още тази есен "орлите" ще приемат съперниците си на своята арена, но за целта първо трябва да влязат в основната фаза на надпреварата. Шансът това да се случи е голям, тъй като "Лудогорец" победи литовския "Судува" с 2:0 миналата седмица в първия плейоф. В четвъртък предстои реванш на терена на съперника.

Зелената светлина от Нион практически означава, че тимът може да използва стадиона си и за групите на Шампионската лига. Това би могло да стане най-рано догодина, стига "Лудогорец" да попадне в турнира.

"Лудогорец арена" е инспектиран за последно покрай срещата със "Судува". Буквално дни по-рано бе завършен новият сектор "В", който вече приема публика. Сега предстои ремонт на сектор "А", планиран да бъде завършен през лятото на следващата година.

“Честито на клуба! Честито на феновете на Лудогорец! Това е голямо признание за свършената работа!!!”, това написа във фейсбук Кирил Домусчиев по повод издадения лиценз от УЕФА.