Знаете ли какъв е новият генерален директор на БНТ Константин Каменаров по образование? Не, не е журналист. Лекар е. Но няма практика като медик и името му от години се свързва с телевизията.

Каменаров е роден на 31 юли 1966 г. В началото на 90-те години започва работа като репортер в новините на БНТ "По света и у нас". След това е водещ на новините във втория канал на обществената телевизия по онова време "Ефир 2". Следващата стъпка в телевизионната му кариера е да оглави новините в БНТ.

Така до ноември 1999 г., когато Каменаров за кратко става говорител на правителството на Иван Костов. На поста обаче остава 100 дни, след което подава оставка. Не споделя мотиви тогава, казва само: “Няма нищо драматично. Не е свързано с неудовлетвореност от работата ми в правителството. Човек на моменти взема разни решения, прави някакви стъпки.” Премиерът приема оставката, въпреки че моли говорителя да премисли решението си. Той обаче не го прави, свидетелстват новините от далечната вече 2000 г. 

Слуховете, че Каменаров ще се върне в телевизията след краткия си престой в Министерския съвет, не се оправдават. Той поема медийната политика на мобилния оператор „Мтел“ - първо като говорител, а след това заема висок пост в дирекция „Връзки с обществеността“.

Завръщането на Каменаров в БНТ се случва през 2011 г. - повече от 11 години след като я напуска. Тогава е първият мандат на Вяра Анкова начело на националната телевизия и тя предлага на Каменаров да поеме дръжността "оперативен директор на БНТ". Така и става. Две години по-късно - през 2013 г., обаче напуска поста. Каменаров участва в конкурса за директор на националната телевизия и през 2013 г., когато за втори мандат се явява и Анкова. Каменаров, макар и част от екипа на медията тогава, не пести критики за състоянието на обществената телевизия. И категорично отвръща на появили се медийни подозрения: 

"Не съм резервен кон на Вяра Анкова."

В крайна сметка през 2013 г. печели Анкова с 4 от 5 гласа, като петият глас е на Иво Атанасов, който днес при избирането на Каменаров гласува за бившия генерален директор на БНР Валери Тодоров. 

В следващите години досега се занимава с консултантски бизнес. Докато не решава отново да участва в конкурса за нов директор на БНТ след края на ерата "Анкова", която продължи два пълни тригодишни мандата и още година "бонус" - до днес, когато най-после СЕМ избра неин наследник.

След като СЕМ обяви конкурс за избор на директор на БНТ и станаха ясни конкурентите, за Каменаров започна да се говори като за един от фаворитите за поста в БНТ. За най-пряк негов конкурент се смяташе бившият политик и тв водещ Емил Кошлуков - според медийни публикации и двамата се ползвали с одобрението на управляващите от ГЕРБ. Отново според "кулоарна" и неофициална информация предимство за новия директор било, че имал рамо сред процудентите у нас. 

Каменаров е женен за дългогодишната водеща на „По света и у нас“ Радина Червенова. Двамата стават официално семейство през 1998 г. и ги среща именно телевизията, като Радина работи в нея доста преди появата на Константин.