Голмайстор № 1 в историята на английския национален отбор Уейн Рууни обяви, че се отказва от тима. 31-годишният футболист излезе с официално съобщение, в което заявява, че не иска да бъде призоваван повече в селекцията на родината си.

Рууни приключва със 119 мача и 53 попадения. През септември 2015 г. той подобри предишното най-високо постижение - на Боби Чарлтън, който има 49 гола, трети е Гари Линекер с 48 и т.н.

Дебютът му е едва на 17 г. - през февруари 2003-та, в приятелски мач срещу Австралия на ст. "Ъптън парк".

Решението на Уейн, който това лято се завърна в родния си "Евертън" от "Манчестър Юнайтед", е последвано от намерението на селекционера Гарет Саутгейт да го върне в състава за световните квалификации с Малта и Словакия идния месец.

В обръщението си Рууни благодари за това, но казва, че няма връщане назад.

"Вярвам, че сега е дошло времето да се оттегля. Винаги ще си остана страстен фен на националния отбор на Англия", пише звездата.

Той разкрива, че е взел решението, след като се е консултирал със семейството си, с треньора на "Евертън" Роналд Куман и с близки приятели. Иска да концентрира усилията си за "карамелите". Той съжалява единствено, че не е постигнал с Англия успех на голямо първенство.

Но вярва, че в бъдеще това ще се случи - неговите наследници ще качат "трите лъва" на върха.

"Някой ден мечтата ми ще се сбъдне и аз се надявам, че ще присъствам като фен", завършва Уейн Рууни.