"Лудогорец" ще играе в групите на Лига Европа, втория по сила турнир на Стария континент. Това означава футбол на високо ниво най-малко до декември.

Тази вечер "орлите" направиха 0:0 като гости на "Судува" (Литва). В първия мач резултатът бе 2:0.

Жребият за груповата фаза е утре, петък. Мачовете започват в средата на септември. "Лудогорец" за втора поредна година е в основната фаза на евротурнир - през миналата година тимът от Разград бе сред 32-та най-силни в Шампионската лига.

За разлика от миналата есен обаче отборът на Димитър Димитров-Херо ще домакинства в Разград, а не на стадион "Васил Левски", след като "Лудогорец арена"  получи лиценз от УЕФА.

"Судува" значително отстъпва на "Лудогорец" като класа, но се хвърли здраво в преследване на чудо. На моменти влизанията на литовците минаваха приемливата граница. 

Турският съдия Халис Юская спести поне един червен картон на домакините през второто полувреме.

През първото "Лудогорец" игра по-добре, като не позволяваше на съперника да застрашава вратата му. В 28-ата минута Абел Анисе, за когото днес стана ясно, че френският "Нант" е отправил оферта, удари греда в 28-ата минута.

В 30-ата топката бе избита пред голлинията след удар на Върджил Мисиджан.

След почивката "Судува" заигра по-агресивно, още по-силово и нападателно, докато в редиците на българския тим се усети отпускане. Литовците направиха два-три пропуска, имаше намеси и на вратаря Хорхе Броун.

В крайна сметка логиката възтържествува - по-силният е в Лига Европа.