Македонският премиер Зоран Заев отива на посещение в Сърбия през ноември. Затова съобщи  сръбската министър-председателка Ана Бърнабич, предаде Танюг.

Бърнабич провела разговор с македонския си колега в рамките на неформална среща на премиерите на страните от Западните Балкани, която се провежда в албанския град Дуръс

По думите ѝ тя и Заев обсъдили дипломатическата криза между двете страни, след като миналата неделя Сърбия изтегли за консултации целия персонал на посолството си в Скопие заради предполагаеми "разузнавателни дейности срещу институции на Сърбия".

Краткото обтягане на отношенията между двете страни беше преодоляно след като Зоран Заев и сръбският президент Александър Вучич договориха по телефона пет принципа. Сред тях е изискването всички спорни въпроси да бъдат решавани изключително чрез диалог.

"Днес разговарях със Заев за събитията от последните дни. Имаме доста сходни разбирания за бъдещото ни сътрудничество. Аз го поканих и се договорихме той да посети Сърбия през ноември", каза Бърнабич. 

Двамата се разбрали и за съвместно заседание на двете правителства. Заев още веднъж уверил Бърнабич, че Македония ще се въздържи от гласуване по въпроса за членство на Косово в ЮНЕСКО.