"Ливърпул" по категоричен начин разби "Арсенал" с 4:0 в голямото дерби на 3-тия кръг във Висшата лига. Въпреки че отново бяха без голямата си звезда Филипе Коутиньо, играчите на Юрген Клоп изнесоха футболен урок на своя съперник, а победата спокойното можеше да е още по-изразителна.

Роберто Фирмино откри резултата на "Анфийлд" в 17-ата минута, засичайки с глава центриране отдясно на Джоузеф Гомес. „Червените“ продължиха да доминират и логичното се случи в 40-ата, когато Садио Мане удвои, завършвайки отлична контраатака на своя тим. Сенегалският нападател получи подаване от Фирмино, напредна в наказателното поле на лондончани, финтира бранител и с много техничен удар изпрати топката в мрежата на Петер Чех за 2:0.

Ситуацията на терена не се промени и след почивката - "Ливърпул" не спираше да атакува, докато играчите на "Арсенал" така и не можеха да намерят верния ритъм в играта си. В 57-ата минута новото попълнение на домакините Мохамед Салах ознаменува доброто си представяне в днешния мач с гол. При една от поредните контри на мърсисайдци египетският национал се озова очи в очи с Чех и безпроблемно го преодоля, за да направи преднината на своя тим класическа.

Отново Салах бе замесен и при четвъртото попадение на „червените“ в 78-ата минута. Бившият футболист на "Рома" центрира отляво в наказателното поле към току-що влезлият като резерва Даниел Стъридж, който с глава оформи крайното 4:0 в полза на "Ливърпул". Убедителната победа изстреля тима на Юрген Клоп до втората позиция в класирането със 7 точки, докато след втората си поредна загуба" Арсенал" е 16-и с 3 пункта.

В друг мач от Висшата лига, игран по същото време, "Тотнъм" изненадващо завърши наравно 1:1 при домакинството си на "Бърнли". Домакините откриха резултата в 49-ата минута чрез Деле Али, но гостите стигнаха драматично до точката с гол в последната минута, дело на Крис Ууд.

По-рано днес "Челси" би "Евертън" с 2:0 като домакин.