Днес (вчера - б.р.) глутницата на Цацаров и Пеевски, при подкрепата на Борисов, премина в крайната фаза на реализиране на плана "Решетников" - неутрализацията на прозападните кръгове. На практика почти всички известни прозападни политици, близки до Борисов, и бизнесмени - или са обвинени, или са изолирани чрез проверки и тормоз от данъчни, банки и институции, или са изолирани от властта. Цветан Василев стана още по-голяма мишена, защото си позволи да загърби Русия и да потърси спасение в САЩ. Това Центърът не може да му прости.

Толкова мащабна, дори тотална битка само доказва мащабите на залозите и намерението на #Кой не само да не отстъпва, но и да атакува докрай, защото няма място за отстъпление. Докато ви занимаваха да разкриват старата Държавна сигурност, си спретнаха нова мрежа. Тяхна сигурност, чрез пленяване на всички важни институции - прокуратура, ДАНС, банки, държавни институции, други служби, партии (на практика няма парламентарно предтавена партия извън техен контрол), стратегически предприятия. Изобщо оруелският Голям брат е тук. Борисов е най-добрият им продукт, за да омайва хората, той е главният анестезиолог на Модела.

Това с "Дунарит" показва, че Пеевски дори вече не си "мърси" ръцете сам, за да притежава кешовите потоци. Цялата държава е вече на Пеевски. Тя реализира неговите подходи и върши мръсната работа вместо него. След това Корпулентния само ще прибира такса вход и такса изход. Що се отнася до национализацията - министър беше трагичен в обяснението, че това било одържавяване. Вече сме сигурни, че ще глътнат "Дунарит".

Пеевски нямал нищо общо с ВПК (военнопромишления комплекс - б. р.) - както той се възмути преди няколко дни. Както и че Борисов се разгневи, че пришиват Пеевски към него. Няма как да го пришият. Пришиват се чужди части, те са едно тяло.

Още утре ще излеят поредната помия от пеевските медии. Близки на Борисов пък ще определят горното като "руска опорка". Те нямат въображение, а имат нужда от поддържане на култа към Вожда.

Коментарът е от личния профил на Илиан Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.