Голяма част от софиянци, които живеят в източните квартали на столицата, ще останат без вода точно в полунощ днес. И това ще продължи чак до 11 септември. Причината - общинското дружество "Топлофикация"-София ще ремонтира магистрален топлопровод, който аварира през зимата и остави без парно и топла вода абонатите на ТЕЦ "София Изток".

Топла вода няма да има в кварталите "Редута", "Подуяне", "Слатина", "Гео Милев", "Яворов", "Лозенец", "Изток", "Изгрев", "Витоша", "Дианабад", "Мусагеница", "Дървеница", "Студентски град", "Дружба" - 1 и 2 и "Младост - от 1 до 4, съобщи БНТ, позовавайки се на обявлението на "Топлофикация". 

От дружеството даже се "похвалиха", че жителите на София, няма да бъдат компенсирани за безводието - причината е, че ремонтът е планов и те са били уведомени за плановете на компанията в предвидените срокове. "Успокоението" е, че за двите без топлоподаване на абонатите на общинската фирма няма да се начисляват сметки...

Според говорителката на "Топлофикация" - София Елизабет Павлова обясни пред БНТ, че топлопреносната мрежа в София е близо хиляда километра, затова ремонтите й се правят поетапно. За 2017 г. ремонтираните участъци ще са около 20 км, отчете тя - това е записано в инвестиционната програма на общината.