Колата на 25-годишен мъж бе намерена на пътя за с. Герман тази сутрин, съобщиха МВР по своя бюлетин. Бащата на изчезналия подава сигнал за колата, после и за отсъствието на сина си.

Часове по-късно пред бТВ бащата Тони Златков, собственик на автокъща "Софавто", заявява, че синът му е добре и се е свързал с него. Ставало дума за кражба на кола, не отвличане.

В 16 ч днес обаче СДВР обявяват в брифинг, че все още издирват младежа, и работят по няколко версии, една от които е отвличане. В столичната дирекция бе свикано спешно съвещание по случая.

"Работим активно по всички версии, версията отвличане е една от версиите, няма основна версия", коментираха от софийската полиция.

При автомобила няма следи от борба, тя е паркирана нормално край пътя. В нея обаче са намерени личните документи и телефонът на младежа.

"Факт е, че в момента лицето е обявено за издирване, все още не сме го намерили. Работим активно по всички версии, версията "отвличане" е една от тях. Няма основна версия все още", казаха още от СДВР.

Бащата е казал първоначално и в полицията, и пред медиите, че не е получавал заплахи или закани, няма врагове, и няма версии какво може да се е случило. Той и синът му са от селото край София.