Прокуратурата и МВР работят по всички версии на случая с изчезналия син на шеф на автокъща - 25-годишния Адриан, чиято кола бе открита вчера край с. Герман, включително и за отвличане. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в парламента днес. 

"Прокуратурата работи в пълен синхрон с ръководството на МВР. В постоянна връзка съм с главния секретар на МВР. Сформиран е екип, в който участват наблюдаващият прокурор и представители на всички главни дирекции на МВР, взети са мерки, затова информацията по разследването да бъде ограничена максимално“, каза още Цацаров. 

По негови думи не може да се разкрие повече информация, защото това може да попречи на разследването и да навреди на пострадалите. 

На въпрос дали има възраждане на групата за отвличания "Наглите", Цацаров каза:

"Не мисля, че има. Това е тежко криминално престъпление, няма общество, което е застраховано от такива."

И добави:

"Нека оставим органите да работят. Вместо да се правят политически обобщения или - не дай, Боже - спекулативни твърдения, които по никакъв начин няма да допринесат за работата на хората, които не са спали цяла нощ."

На въпрос как ще коментира позицията на швейцарски съд, че Антоанета Василева не е закупила с мръсни пари вила на семейството в страната, той отсече:

"Никак. У нас се работи по българските закони, това се преценява от наблюдаващите прокурори. В Наказателния кодекс няма лична вендета. Виновните биват обвинявани, това е целта на наказателния процес."

На въпрос дали децата трябва да отговарят за престъпленията на родителите си - по повод обвиненията срещу дъщерята на Цветан Василев, той отказа да коментира. 

"На това отговорих, следващия въпрос." 

След това главният прокурор влезе на среща с Корнелия Нинова за обсъждане на проекта на БСП за антикорупционен закон.