Още не отдъхнали си от опашките пред банките, софиянци се наредиха пред застрахователите. 

Само около 100-ина коли са минали рано сутринта през пункта на "Армеец" на "Жолио Кюри" № 20 - сградата на "Интерпред". След което същинските огледи спряха.

Цели 4-ма униформени от столичната "Пътна полиция" се налагаше да регулират движението отвън и да обясняват на стотиците шофьори каква е фактическата обстановка. А тя е, че

Пунктът за оглед на практика спря да работи.

Срокът за подаване на заявление за щета бе увеличен от 7 на 15 работни дни според официалния сайт на дружеството. А отпред бе изнесена табела, която съобщаваше, че изобщо няма краен срок. 

После водачът трябва да чака да му се обадят за огледа, за което пак няма срок.

"Сигурно сте полудели вече, ама да ви питам", със съчувствие се обръща шофьор на мазда към напечените от жегата униформени.

"Глей я сега, кифла... Е, така ли точно намерихме да се включим!", изнервя се млад гъзар с червен понтиак на колежката, мъчеща рено, в пъти по-скромно от неговия звяр. Като цяло обаче хората се държат прилично.

Всички, дошли с колите си след опустошителната градушка, реално са се разкарвали напразно. По близките улици стана стълпотворение от паркирали потрошени автомобили (тъй като в пункта те не се допускаха), а вътре хората влизаха само пеша, за да заведат щетата документално.

Това всъщност може да стане и по електронен път - формулярът на "Армеец" може да изтеглите от тук.

На навлизащите нови и нови коли в тесните улички полицаите опитваха да обяснят с характерния жест на продавачите на фактури от "Илиянци", т.е. - че само ще пишат. 

Което също се превърна в приключение, отнемащо поне половин работен ден. Оборотите на местните кафенета буквално избухнаха.

По самата ул. "Жолио Кюри", по локалното на бул. "Драган Цанков" и околните пресечки се виждаше как пред стихията всички са били равни. Колкото потрошени скромни пежа имаше, толкова и луксозни BMW X6, G-класи на Мерцедес, Роувъри, Jeep и т.н..

Които можеха да намерят сили за хумор, си правеха селфи с колите си, останали без стъкла, мигачи, с подбити покриви.

Пред клон на ДЗИ на ул. "Първа българска армия" е възникнал скандал между чакащи, научи още Клуб Z. На шофьор са били нарязани гумите.

Наложило се е КАТ да изпраща патрули и пред офис на "ЛЕВ инс" на "Черни връх", разбрахме още от полицията. Там пък е възникнала и лека катастрофа между желаещи да си заведат щетата.