Докато вървяха световните квалификации снощи и последните часове на трансферния прозорец, "Пари Сен Жермен" осъществи още една мащабна историческа сделка.

Френският клуб, който по-рано през лятото си осигури Неймар от "Барселона" срещу рекордните 222 млн. евро, взе и Килиан Мбапе от "Монако".

18-годишният талант премина в ПСЖ като преотстъпен за един сезон. В договора обаче има клауза, която гласи, че догодина парижани трябва да закупят нападателя срещу 180 милиона евро.

Което означава, че това е трансфер № 2 във футбола. След този на Неймар. И двата са в актива на клуба на катарския милиардер Насър ал Хелайфи. Причината да не се плати сумата сега не е от спестовност, а заради правилото за финансов феърплей на УЕФА.

А докато се уреждаха последните детайли по споразумението, Мбапе носеше екипа на Франция срещу Холандия и дори се разписа за 4:0.

Снощи трансферният прозорец бе затворен, поне в повечето европейски страни. В Испания обаче е отворен още един ден, поради което е рано да се тегли чертата и да се правят сметки. Със сигурност е ясно, че ще има рекорди и като общи стойности.

Сега погледите са вперени в "Барселона" - каталунците вярват, че до утре в полунощ ще се подсилят с още 1-2 звезди.