Две легенди на световното и американското кино – Робърт Редфорд и Джейн Фонда – са заедно на червения килим на най-стария международен филмов фестивал. На 1 септември двамата получават отличия „Златен лъв“ за цялостно творчество.

Фонда и Редфорд са във Венеция и защото на 1 септември, на 74-ото издание на фестивала, е премиерата на новия им филм Our Souls At Night („Нашите души през нощта“). Във филма на индийския режисьор Ритеш Батра („Кутия за храна”) Фонда и Редфорд играят Ади и Луис – съседи в малък град в Колорадо, които почти не са контактували през годините. Но скоро след смъртта на съпруга си тя решава да се сближи с Луис, също вдовец – и двамата да вземат най-доброто от времето, което им остава на тази земя.

Филмът – който е адаптация по романа на Майкъл Х. Уебър („Вината в нашите звезди”) – ще бъде достъпен на платформата „Нетфликс“ от 29 септември. Малко преди това Our Souls at Night ще тръгне и на кино в някои избрани киносалони.

Екранната връзка между Робърт Редфорд и Джейн Фонда започва преди повече от 50 години в трилъра на Артър Пен „Преследване“ (1966), в който играят съпрузи. През 1967-а отново са заедно пред камерата, но в романтичната комедия „Боси в парка“, по пиесата на Нийл Саймън. През 1979-а пак снимат заедно – в „Електричексият конник“ (реж. Сидни Полък), но като врагове.

На пресконференцията след прожекцията за журналисти на 1 септември сутринта Джейн Фонда се оплака шеговито от режисьора Батра, който заснел секссцените между нея и Редфорд без много дубли.

"Площад Славейков"