"Левски" и ЦСКА-София се активизираха в края на трансферния прозорец, като привлякоха нови футболисти. В повечето страни в Европа пазарът вече е затворен, но в България продължава до полунощ на 6 септември.

"Сините" взеха исландския защитник Холмар Ейолфсон, който подписа договор за четири години с клуба. Изпълнителният директор Красимир Иванов обеща още "1-2 нови попълнения" до средата на следващата седмица. 

Ейолфсон (на снимката долу заедно с Иванов) бе собственост на израелския "Макаби" (Хайфа), но загуби доверието на треньорското ръководство. Преди това е играл за "Розенборг", "Бохум", "Уест Хем" и т.н.

Часове по-рано "Левски" представи и халфа Антони Белмонт, който се подписа под 3-годишен контракт. Полузащитникът има 8 мача във френската Лига 1 и 17 във втора дивизия.

ЦСКА-София пък изненада, като взе бивш футболист на "Литекс" и "Лудогорец" - 31-годишният защитник Александър Барт, който има 6 титли на България с двата отбора.

Барт е най-титулуваният чуждестранен играч в историята на българския футбол с общо 12 трофея. Бранителят е пореден шесткратен шампион на България - 2 пъти с "Литекс" (2010-2011 г.) и 4 пъти с "Лудогорец" (2012-2015 г.). Три пъти е носител на Купата на България - 2009-а, 2012-а, 2014 г. и също толкова пъти печели Суперкупата - през 2010-а, 2012-а и 2014 г.

Преди Барт ЦСКА се сдоби с камерунския халф Раул Лое (Камерун), играл в испанския "Осасуна". С екипа на този тим Лое има гол на "Камп Ноу" в мач срещу "Барселона".