Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е освободен от ареста, а срещу него не е повдигнато обвинение, съобщи за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Вчера 6-годишно дете уби човек по време на празник в заведение, след като в него попаднало оръжие. Компанията празнувала рождения ден на малкото момче, един от гостите извадил боен пистолет "Глог", който имал законно. Оръжието се предавало от ръка на ръка и така стигнало и до детето. То взело пистолета и неволно дръпнало спусъка. От изстрела бил улучен собственикът на заведението, който починал.

Свидетели обаче твърдят пред БНР, че когато е станало убийството детето си играело на двора. А един съсед разправяше пред тв каналите, че се чували много изстрали, включително от автомат.

Според сина на убития 47-годишен Наско Тонкев, убийството е извършено от Лазар Влайков, без умисъл.

"Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела -не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", коментира той пред БНР. Според него няма как детето да натисне спусъка, защото нямало да му стигнат силите.

Лазар Влайков стана известен след като беше изключен от ГЕРБ заради побой и нанасяне на прорезни рани с нож. Спорът е бил заради включени дълги светлини на автомобил и се разиграл на междуселски път. По-късно обаче бе помилван и върнат в редовете на партията. Днес отново беше изключен. Този път вероятно завинаги.