"БСП е аут, а не е алтернатива. Ние още не сме дали отговор защо загубихме изборите, защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме", заяви Георги Гергов, който участва днес в заседанието на Националния съвет на БСП, предаде БТА.

Бизнесменът, който преди месеци бе отстранен от висшето ръководство на БСП по искане на лидерката Корнелия Нинова, продължи с острите критики:

"Алтернатива тепърва ще доказваме със закони, защото ние предлагаме 14 закона, но нито един от тези закони не покрива нашата програма. Това, което ние го демонстрирахме или прокламирахме като програма, тези 14 или 15 законопроекта... всъщност са проявява на едно заяждане, а не конкретно по темите и по проблемите, които има обществото и българският народ", обяви той, цитиран от News.bg.

Според него няма как да "обезглавиш" толкова много лидери вътре в партията, да съсредоточиш всичко върху единия лидер и да имаш добри резултати.

"Обезглавяването на всички можещи, знаещи и силни хора в партия доведе до това - от 2 милиона на 1 милион", така Гергов упрекна Нинова, че са загубили последните избори. Това "обезглавяване" обаче не продължава според него. "Но ще стават интересни неща през есента", загадъчно допълни той.

По повод вчерашната реч на Нинова в парламента, че Държавната банка за развитие дава единствено на шестима едри бизнесмени пари, Гергов посочи, че не се чувства засегнат от тези думи. Той смята, че това е сериозна тема, която трябва да се обсъжда на глас, защото "всички демонстрират и се бият по гърдите, че са за средния и са за малкия бизнес, но всъщност малкият и среден бизнес е на доста сиво".

А за намеците на соцлидерката, че е част от паралелната държава, Гергов каза, че от първия ден на 89-та година е в частния бизнес. Паралелната държава е нещо по-сложно, подчерта той.

"Едно време Тодор Живков я правеше тази паралелна държава, когато партията беше слята с държавата. Другаде трябва да се търси заровеното куче", посъветва той.