Копенхагенският университет въвежда нов учебен курс, посветен на американската певица Бионсе Ноулс, съобщава местното издание The Local. Предметът се нарича „Бионсе, джендър и раса“ и ще се изучава във факултета по „Изкуството и култура“.

„Ще анализираме песни и клипове. Ще се фокусираме над пола, сексуалността и расата. Една от целите ни е, освен поп музиката и поп културата,  да изучим и не много известното в Скандинавието явление „черен феминизъм“, чийто представител е Бионсе“, обяснява създателят на курса, професор Ерик Стейнског.

„Тя е от значение за разбирането на света, в който живеем. Бионсе е сред най-известните артисти на нашето време, затова е важна за анализирането на съвременността“, подчертава Стейнског в отговор на забележка, че идеята за курса не звучи много академично.

Професорът не отрича, че е голям поклонник на звездата. Той признава, че му е „трудно да остане равнодушен“, защото „тя е великолепна във всичко, което прави“.

Изглежда, че не е единствен в интереса си към американската попзвезда, защото 75 студенти вече са се записали за курса през следващия семесетър, съобщава местната телевиззия TV2.

Площад "Славейков".