Испания разби Италия с 3:0 в една от футболните класики, играна на ст. "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Срещата бе световна квалификация от група G за Мондиал 2018 в Русия.

Победата почти гарантира първото място на иберийците, даващо директна квота за форума. До края на надпреварата остават три кръга, а програмата на "Ла Роха" е лесна. Испания има три точки аванс на върха пред Италия.

За радост на местната публика головете вкараха футболисти, свързани с "Реал". Иско откри резултата в 14-ата минута след прекрасно изпълнен пряк свободен удар - Джанлуиджи Буфон нямаше какво да направи.

В края на полувремето Иско удвои.

В 77-ата Алваро Мората, който премина това лято в "Челси", направи победата класическа.

В другите мачове от групата Албания би Лихтенщайн с 2:0, а Македония поднесе изненада на терена на Израел - 1:0.

В група D ситуацията е доста по-заплетена. Водачът Сърбия срази с 3:0 Молдова, а Ирландия загуби точки в Грузия, където не успя да си тръгне с повече от 1:1. В най-завързания мач на вечерта Уелс би Австрия с 1:0.

Сърбия води с 15 точки, следва Ирландия с 13, Уелс има 11, а Австрия - 8.

В гр. I Украйна изкова важен успех с 2:0 над Турция с попадения на Андрий Ярмоленко през първото полувреме. Дербито на севера между Финландия и Исландия пък завърши 1:0.

Двубоят Хърватия - Косово бе прекратен при 0:0 в 27-ата минута заради проливен дъжд. Доиграването ще е тази вечер.

Украйна поведе в шесторката с 14 т., а хърватите имат 13 и мач по-малко. Исландия също е с 13, а Турция остана четвърта с 11.

Тази вечер от 19 часа България гостува на Холандия, има и други световни квалификации.