Националният отбор на България по гребане завърши участието си на европейското първенство за младежи до 23 години в Полша с пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов. 

Борис Йотов стана европейски шампион в дисциплината скиф в конкуренцията на още 16 състезатели. Той даде заявка за добро представяне още в предварителните серии, печелейки убедително своята гонка с 8:10,44 мин и побеждавайки с повече от 5 сек представителя на Беларус. 

В полуфиналите Борис се класира на второ място със 7:45,65 мин, отстъпвайки на румънеца Мариан Еначе, който го победи и на световното първенство в Пловдив. На финала обаче състезателят на ГК Армеец и младата треньорка Виктория Грънчова беше безапелационен и издържа на атаката на германеца Оливер Зайдлер в последните 500 м, като го изпревари с половин секунда на финала. Румънският състезател остана на трето място. 

Десислава Георгиева отново спечели сребърен медал от европейско. След второто си място при девойките от 2015 г., сега състезателката на ГК Академик (София) отново остана на крачка от титлата и в по-горната възраст. В конкуренцията на други 11 скифьорки Деси се класира втора в своята серия и трябваше да премине през репешажите, за да си осигури място във финала.

Там тя отстъпи на сребърната медалистка от световното в Пловдив Паскал Уолкър от Швейцария, която я победи и в предварителната серия. С време 8:30,76 мин нашата състезателка се качи на второто стъпало на почетната стълбичка. Тя изпревари със секунда и половина рускинята Екатерина Питиримова и изостана на 13 сек от шампионката от Швейцария.

В дисциплината двойка без рулеви при младежите България беше представена от чисто нов и може да се каже експериментален състав, а именно: Рангел Кацарски от ГК Хеброс и Станимир Халаджов от Локомотив. До комбинацията се стигна след отказването на партньора на Рангел от двойката скул Марио Симеонов. Станимир не успя да се класира за участие на световното в Пловдив и подготовката му беше насочена изцяло към настоящото състезание. Под ръководството на баща си Атанас Халаджов, двамата бързо се сработиха и успяха да спечелят бронзов медал в дисциплината.

Понеже участваха само 5 лодки, беше проведена едно предварително пробягване за коридор, в което нашите състезатели се класираха на четвърто място. В официалната гонка за определяне на медалистите обаче те показаха силен дух и успяха да се преборят за третото място с лодката на Германия и с време 7:16,83 мин се качиха на почетната стълбичка.