Германия и Англия не си осигуриха снощи класиране и на теория за световното в Русия догодина, но вече гледат спокойно към последните два мача в квалификациите идния месец.

В група С бундестимът срази с 6:0 Норвегия като домакин. Световните шампиони водеха с 3:0 още до 21 минута. Головете вкараха Вернер (2), Йозил, Дракслер, Горецка и Гомес.

В същото време тимът на Северна Ирландия е сигурен за второто място след 2:0 над Чехия у дома.

Германия води с 24 т., следвана от ирландците с 19, Азербайджан - 10, Чехия - 9 и т.н.

На стадион "Уембли" Англия обърна Словакия с 2:1 в най-трудния си мач в пресявките. Лоботка попари домакините още в третата минута. В 37-ата Ерик Дайър изравни, а в 60-ата Маркъс Рашфорд донесе трите точки за островитяните.

Те са лидери с 20 точки. В тази група - F, е ожесточена битката за второто място, даващо право на бараж. Засега то се заема от словаците с 15 пункта. 

Следват Словения и Шотландия с по 14. Снощи и двата тима взеха лесни победи и доближиха Словакия. Словенците разгромиха Литва с 4:0, а футболистите от "високата земя" се справиха с Малта - 2:0.

Страхотна е битката и за двете първи места в гр. Е. Номер 1 там е Полша, тимът на която би Казахстан с 3:0 и събра 19 т. Черна гора и Дания имат по 16. Балканците взеха превес срещу Румъния - 1:0, с гол на Стевен Йоветич в 75-ата минута.

"Червения динамит" пък нямаше големи затруднения на терена на Армения, макар че трябваше да обръща резултата - 4:1.

Румъния е без шанс, има 9 т.