Феновете на "Ботев" (Пловдив) обявиха война на клубните шефове и положението все повече излиза от контрол, научи Клуб Z.

Снощи Клубът на привържениците на "Ботев" и обединени франции “Бултрас” разпространиха декларация, в която обявиха, че свалят доверието си от “жълто-черната” управа.

В обръщението запалянковците посочват, че са разочаровани от липсата на действия и резултати за продължаването и завършването на строежа на стадион “Христо Ботев”.

Колежа беше замразен преди малко повече от три години покрай краха на КТБ и бягството на бившия благодетел Цветан Василев от България.

Бултрасите търсят сметка на шефовете заради стадиона и в същото време застават зад треньора и отбора.

Клуб Z научи, че покрай недоволството за липсата на усилия по възобновяване на строителните дейности на арената има и други причини за снетото доверие. Запалянковците подозират шефовете във финансови злоупотреби.

За момента неофициално те твърдят, че има разминавания в приходите от билети от домакинствата на "Ботев" в Лига Европа на ст. “Лазур” в Бургас. Въобще финансовите дела на “канарчетата” никак не били изрядни.

По необясними причини хора от управата искали да сменят треньора Николай Киров-Белия. Това е причината за афишираната подкрепа за наставника. По време на мачовете има и плакати в защита на Киров.

Нарязани са четирите гуми на автомобила на административния директор Иван Йотков, който в началото на годината бе освободен, но после възстановен на поста. Има заплахи за саморазправа и за активни протести.

Вижте декларацията на феновете:

Уважаеми ботевисти, приятели,

изминаха повече от три години, откакто любимият ни клуб и верните му привърженици са далеч от дома си. Три години, изпълнени с очаквания, дати, инвеститори, обещания, срещи, разяснения, цесии и какво ли още не. Липсваха единствено реалните действия и резултати.

Опитахме се да контактуваме с хората, поели ангажимент за завръщането ни на стадион „Христо Ботев” и разрешаването на основните пречки за това. Молихме, писахме покани, искахме да знаем какво се случва. Не получихме нито един смислен отговор, дори напоследък не получихме и желание за среща. Може би, защото обещанията свършиха. 

Свърши и нашето търпение.

„Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и обединени фракции „Бултрас“ застават пред Вас с цялата си отговорност и загриженост за съдбата на любимия ни клуб и заявяват, че свалят доверието си от Управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“ и оперативното ръководство на футболния клуб.

Разбрахме, че има начини. Разбрахме, че има неизползвани възможности, разбрахме, че няма достатъчно хора в тези ръководства, подготвени и всеотдайни за постигане на основната и единствена цел - завръщането ни на стадион „Христо Ботев“.

„Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и обединени фракции „Бултрас“  изразяват пълната си подкрепа към треньорското ръкововодство и футболистите от отбора и заявяват, че застават напълно и всеотдайно зад тях преди предстоящите важни битки на футболния терен.

КПБП

Бултрас