Аржентина направи нова грешна стъпка в световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия, като записа само 1:1 срещу тима на Венецуела, абсолютния  аутсайдер в Зона Южна Америка.

Така "гаучосите" са пети с 24 точки, колкото има и четвъртият Перу, но пък Чили с 23 пункта диша във врата на двукратните световни шампиони. За първенството догодина от Латинска Америка директно се класират първите четири, а петият играе баражи с Нова Зеландия.

В Буенос Айрес гостите, последни в подреждането с едва една победа и 8 точки, изненадващо поведоха в резултата в 50-ата минута чрез Джон Мурило, а пет минути по-късно Аржентина изравни след автогол на Ролф Фелчер.

Домакините направиха много пропуски и така и не успяха да стигнат до пълен обрат.

Нощта беше лоша и за тима на актуалния шампион на Южна Амелрика - Чили, който допусна втора поредна загуба. След като преди няколко дни Алексис Санчес и компания паднаха от Парагвай с 0:3, сега отборът отстъпи при гостуването си на Боливия - 0:1.

Така за момента чилийците заемат шестото място, което означава, че са извън зоната за класиране.

Останалите резултати: Колумбия - Бразилия 1:1, Еквадор - Перу 1:2, Парагвай - Уругвай 1:2.

Води Бразилия с 37 точки, следвана от Уругвай - 27, Колумбия - 26, Перу и Аржентина по 24, Чили - 23, Парагвай - 21 и т. н.

Както и в Европа, в Южна Америка също има по два мача до края на квалификациите.

А снощи на Стария континент се играха мачове в още три групи.

Сърбия направи огромен скок към руския мондиал след победа на чужд терен с 1:0, при това срещу пряк съперник - Ирландия. Александър Коларов вкара единствения гол в 55-ата минута.

В 68-ата минута Никола Максимович получи червен картон, но и това не помогна на ирландците.

В същото време Австрия и Грузия направиха 1:1, а Уелс се наложи с 2:0 на терена на Молдова.

Сърбия вече има 18 точки и води с 4 пред втория в група D Уелс. Ирландия се смъкна до трета позиция с 13 т.

В гр. G всичко мина в реда на нещата, поне като резултати. Италия измъкна 1:0 от Израел, но отново игра много слабо и днес понася критики в пресата на Апенините. Испания отнесе Малта с 8:0 в Ла Валета, а Македония и Албания направиха 1:1.

Иберийците са лидери с 22 т., следвани от "адзурите" с 19, албанците - 13 и т.н.

Заплете се интригата в група I, която е най-равностойната в Зона Европа и в която четири тима спорят за първите две места. 

Хърватия падна от Турция в Истанбул с гол на Йозан Туфан в 83-тата минута. Исландия би с 2:0 Украйна, а Финландия си тръгна с 1:0 от Косово.

В челото на класирането Хърватия и Исландия имат по 16 точки, а Украйна и Турция са с по 14. 

До края има преки сблъсъци: Турция - Исландия и Украйна - Хърватия.