Обществената поръчка за сайт на българското председателсто на Съвета на ЕС е прекратена, съобщиха от ресорното министерство.

Причината - нито една от трите фирми, предложили оферти за изпълнение, не е имала необходимия опит. Прекратяването е станало на 4 септември. Сайтът трябваше да е готов до 1 декември 2017 г.

Поръчката бе с прогнозна стойност 70 000 лв. и включваше освен изработване, дизайн и техническа поддръжка на сайта, акредитационна система за журналистите и възможност за видео-стрийминг в реално време на събитията от председателството. Сайтът трябваше да е на четири езика - български, английски, френски и немски, да е съобразен с нуждите на хората с увреждания, да има мобилна версия и да поеме до 10 000 потребители едновременно.

Трима кандидати са подали оферти - "Стратегма" ООД, "Агенция Дизайн БГ" ЕООД и "Информационно обслужване" АД. Според комисията обаче те не отговаряли на изискванията. Поисканите допълнително документи не са задоволили проверяващите, а от "Агенция Дизайн БГ" ЕООД дори не изпратили такива.

Добрата новина е, че новата обществена поръчка бе обявена днес и време има - отговарящата за това министърка Лиляна Павлова е дала срок за изпълнение 1 месец. Но дали ще има желаещи фирми да свършат работата - предстои да разберем.