Журналистката Анна Цолова вече няма да води предаването „Здравей, България“. То ще остане в ръцете само на колегата й Виктор Николаев. Това е решило ръководството на Нова телевизия преди часове, пише „24 часа“.

В момента Цолова и без това не е на екран, защото е в отпуска. Когато се върне на 11 септември тя няма да започне отново в сутрешния блок, а вероятно ще прави лайфстайл предаване.

Това е втората промяна в Нова тв през последния месец – наскоро свалена от поста си бе и шефката на новините и актуалните предавания Дарина Сарелска.

Все още не са обявени причините за промените в „Здравей, България“. Според колеги на Анна Цолова те не са свързани с атаките на евродепутата и бивш екранен партньор на Цолова Николай Бареков, който настоява НАП да провери доходите й, защото били необяснимо високи.

Анна Цолова и Виктор Николаев са заедно на екрана от 2010 г., когато той се присъедини като водещ към журналистката в бТВ. През 2013 г. двамата станаха особено популярни с решението си да напуснат телевизията и да се присъединят към екипа на Нова тв. Тогава твърдяха, че са усещали външен натиск на предишното си работно място.