Булевард „Витоша“ ще се превърне в алея след няколко дни – Алея на книгата. От 12 септември централната пешеходна зона ще стане интересна за разходки и на столичните книгомани, а и постоянното присъствие в заведенията наоколо може би ще полюбопитства за какво се трупат толкова хора край щандовете с книги и да посегне към някое заглавие. 

От вторник (12 септември) до неделя (17 септември) най-новото на родния книжен пазар ще заеме място в най-голямата книжарница на открито в края на тази година. Над 40 издателства ще разположат хиляди томове под 18 шарти, изкушавайки ни да потънем в други светове. Дори и да не купим нещо, пак ще е приятно да завършим работния ден на това книжно градско „стъргало“.

Организаторите от асоциация „Българска книга“ предлагат да се отбием още в самото начало на Алеята – в Литературния кът, разположен край паметника на Алеко на бул. „Витоша“. Откриването там ще бъде на 12 септември от 17 ч. И още първия ден от 18 ч. почитателите на Милен Русков ще могат да вземат автограф от него.

"Площад Славейков"