ЦСКА разби с 3:0 "Верея" в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Българска армия“ започна отлично за домакините. Те поведоха още в 7-ата минута, когато при изстрел на Густаво Кулма топката се отби в защитника на старозагорци Осман Балт и влезе във вратата на Георги Аргилашки.

Домакините продължиха да доминират, пропуск направи Кирил Десподов.

В 37-ата минута Кулма отбеляза втория си гол в двубоя с мощен изстрел в наказателното поле.

След почивката картината на терена не са промени. Александър Дюлгеров атрактивно уцели напречната греда със задна ножица.

В 67-ата минута голмайсторът на „червените“ и на Първа лига Фернандо Каранга оформи крайното 3:0. Това бе осмото попадение за бразилеца, който трогна всички зрители с нещо, което направи секунди по-късно: отиде и прегърна хората в инвалидни колички край терена.

"Червените" постигнаха 6-а поредна победа в шампионата и с 19 точки са лидери в класирането. Вторият "Лудогорец" (15 т.) гостува в събота на "Славия". Третият "Левски" (14 т.) пък играе срещу "Ботев" (Пловдив) в неделя вечерта.

В друг мач днес "Берое" би "Черно море" с 2:0 в Стара Загора. Вторият гол отбеляза Мартин Камбуров - негов първи за "зелено-белите". Ветеранът заби попадение №190 в родния футболен елит. Наскоро той смени "Локомотив" (Пловдив) с "Берое". 

Тимът на треньора Александър Томаш е пети с 13 т., "Черно море" има с 1 повече.