"Манчестър Сити" унизи "Ливърпул" с 5:0 в голямото дерби на Висшата лига този уикенд. А само кръг по-рано "червените" от "Анфийлд" се разправиха с "Арсенал" - 4:0.

До погрома се стигна поради това, че гостите близо час играха с човек по-малко след ситуация, която раздели футболния свят заради казуса трябваше ли да бъде гонен Садио Мане или не.

В 37-ата минута африканецът бе изведен сам срещу вратаря на "Сити" Едерсон. В спора за топката той вдигна крака си твърде високо и ритна в главата стража. Последва директен червен картон. 

Някои специалиста са на мнение, че предвид ситуацията - игра, застрашаваща здравето на Едерсон, решението на съдията е било правилно. Други смятат, че Мане е играл неумишлено, следователно е трябвало да получи най-много жълт картон.

Ситуацията за червения картон.

Вратарят бе изнесен на носилка, но после се появи на скамейката на "гражданите".

А двубоят почна повече от обещаващо - с открит футбол и ситуации пред двете врати. "Ливърпул" може да съжалява, че при 0:0 новото попълнение Мохамед Салах пропусна сам срещу Едерсон отдясно. "Червените" имаха и други възможности.

Резултатът бе открит от Серхио Агуеро в 24-ата минута. В дългото продължение на първото полувреме Жезус удвои. В 53-тата минута пак той покачи на 3:0.

"Петицата" оформи резервата Лерой Сане с точни изстрели в 77-ата и 90-ата минута.

В друг интересен мач от четвъртия кръг "Челси" надви "Лестър" с 2:1 като гост. "Манчестър Юнайтед" пък допусна първи гаф за сезона - 2:2 на терена на "Сток Сити". "Червените дяволи" за първи път от началото на сезона не спечелиха.

Манчестърските "Юнайтед" и "Сити" са лидери с по 10 точки, следва "Челси" с 9 и т.н.