Бащата на отвлечения Адриан - Тони Златков, обяви, че е платил откуп за освобождаването на сина си и лично, сам е водип преговорите с похитителите. 

Собственикът на автокъща "Софавто", чийто 25-годишен син бе отвлечен в края на август, даде изявление за медии пред дома си в Герман. По думите му Адриан е в добро общо състояние, похитителите са се държали добре с него, за което "колкото и да е странно как звучи - и на тях благодаря".

От думите му не стана ясно каква е сумата на откупа. Мъжът заяви, че "това са много пари за семейството му". Той не разказа подробности за дните на преговори, а и с момчето си не е говорил дълго, защото е било изтощено снощи. Бащата благодари и на хората, които са намерили Адриан, изоставен от престъпниците на пътя за Панчарево и са го закарали до място, където родителите му да го вземат.

Тони Златков има само една версия за случилото се с детето му - единствената цел на престъпниците е пари. По думите му неговият бизнес е чист и прозрачен, семейството няма врагове, не може да бъде заподозрян човек от обкръжението на Адриан, защото приятелите и познатите му били възпитани момчета. 

Попитан дали вярва, че похитителите на сина му ще бъдат открити, Златков заяви, че най-важното за него е, че Адриан е жив и здрав, и е добре. 

Малко след като стана ясно, че Адриан е отвлечен, от МВР обявиха, че няма да дават никаква информация по случая, защото "имаме заложник" и всякакви данни в медиите могат да провалят акцията по залавянето на извършителите.