Вълна от възмущение заля австралийския премиер Малкълм Търнбул. Източникът - социалните мрежи. Това се случи, след като той публикува във фейсбук своя снимка, на която с едната ръка е прегърнал внучката си - бебето Алис, а в другата държи малка чаша с бира, докато от трибуните наблюдава състезание по австралийски футбол в Сидни. Озаглавил е снимката "мултитаскинг", съобщава АФП.

Винаги бдителните критици в социалните мрежи обаче веднага разкритикуваха в дълбочина поведението на политика, което било "лудост". Възмущението е предизвикано от това, че той пие бира и бави бебе едновременно.

"Отвратително е да държиш дете с алкохол в ръката", са част от коментарите. Премиерът е обявен за "безотговорен".

Коментарите бяха достатъчно, за да се принуди Търнбул да им отговори в понеделник.

"Това е част от лудостта на социалните медии,  в които нещата се виждат по този начин", коментира той пред мелбърнското радио "Triple M".

Според него "трябва да бъдеш себе си, след като се чувстваш удобно в кожата си, бъди себе си, дръж се естествено. Иначе най-накрая ще станеш толкова луд, колкото троловете в туитър".

Голяма част от над 1700-те коментара под снимката все пак защитават премиера.

"Той е човешко същество като всички нас, обича децата и внуците си като мен и като милиони други хора. Оставете го на спокойствие", пише един от потребителите.

Премиерът получи подкрепа и от представителите на различни политически партии.

"Открих нещо, за което Малкълм и аз да сме на едно мнение. Това е глупост. Оставете го да бъде дядо", написа в туитър опозиционният лидер на Лейбъристката партия Бил Шортън.

Сенаторката от партията на зелените Сара Хансън-Янг добави: "Така премиерът изглежда много по-близък до хората."