Гледам Нова тв и не вярвам на ушите си. На екрана Илиана Раева разговаря с Лора Крумова, а над тях с хубави големи букви пише "Триумф на волята". Проверявам дали случайно не съм попаднал на тв "Алфа" – във Воленовото студио такъв надпис би бил далеч пò на място. Все пак "Триумф на волята" е култово произведение на германското документално кино от времето на Хитлер – филм на Лени Рифенщал (посветен на конгреса на Националсоциалистическата германска работническа партия от 1934 г.). А доколкото знам, въпреки опитите си да влезе в политиката Илиана Раева няма нищо общо националсоциализма…

Пак поглеждам – и виждам, че не било "Триумф на волята", а "Триум на волята". Може би триум е термин от художествената гимнастика? Но по-скоро е буквена грешка – искали са да напишат "триумф (на волята)", което си е тотален триумф на глупостта. И глупостта не е в изпусната буква "Ф" – това може да се случи на всеки, а в идеята да кръстиш интервюто си на прочуто произведение на нацизма.

Какво ли още ще видим – среща с бивши състезателки на Нешка Робева, наречена "Под игото"? Книга със спомени на Боян Радев, озаглавена "Моята борба"? Или някакъв друг триум(ф) на глупостта?

"Площад Славейков"