"Тренирам, подготвям се. Искаме този мач. Чувствам се добре подготвен физически и психически. Смятам да спечеля този мач. Ще бъде жесток. Битката ще е жестока. Гледате на мен отвисоко, но това е добре."

Това заяви Кубрат Пулев на първата пресконференция с Антъни Джошуа преди мача им за световната титла по бокс в тежка категория на 28 октомври на националния стадион в Кардиф. 

Брифингът бе на арената в стлицата на Уелс, а Кобрата бе придружен от своя брат Тервел и от германския си треньор Ули Вегнер.

Хора от щаба от световния шампион Джошуа засипаха Пулев с комплименти. Боксьорите два пъти си стиснаха ръцете, а също така позираха един до друг и очи в очи за фотографите.

Те направиха това и на терена, където ще бъде разположен рингът. Британецът носеше шампионските си пояси.

Помолен да коментира мача на Джошуа срещу Кличко през април, когато Антъни спечели с нокаут, но преди това беше поставен в тежка ситуация, българинът каза следното:

"Видях голям бой между двамата, но за мен двубоят беше 50:50. Както спечели Джошуа, така можеше да бие и Кличко."

"Радвам се, че сме тук, започна малко след това Ули Вегнер, на когото също бе дадена думата. - Мачът Кличко - Джошуа беше специален, страхотен за гледане. Можеше да завърши и по друг начин. Няма да е лесно, но ние ще опитаме да вземем победата и да отнесем титлата към Берлин. В Германия нямаме много световни шампиони по бокс в момента."

Водещият пресконференцията и мениджър на Джошуа - Еди Хърн, и треньорът на шампиона Роб Маккракън се изказаха ласкаво за Кубрат Пулев. Те подчертаха, че той е в топ 3 във всички версии, че има огромен опит в аматьорския бокс, че е силен, вече се е боксирал за световната титла срещу Кличко...

Маккракън подчерта, че Кобрата е разучен подробно - силните му и слаби страни, а подготовката на Джошуа до сблъсъка ще продължи със спаринги.

"Очаквам с нетърпение този мач, каза Антъни Джошуа. - Така е още след боя с Кличко на 29 април. Тренирам здраво, напрактика не съм си вземал почивка. Ще имам различен подход, искам да покажа какво съм научил от последния двубой. Ако трябва ще отида на война. Ще видим как ще подходим. Може да атакувам, а може и умно да използвам силните си страни. По един или друг начин очаквам да победя. Разузнаваме съперника, но дори на гледаш милион видеа от негови мачове на ринга е различно. Ще слушам и изпълнявам указанията на моя треньор. Ще бъда щастлив, ако той остане доволен от мен. Имам много енергия, педалът е на газта още от 2008 г. Още съм млад, така че не е проблем. Вече казах, че ще мина през всички претенденти, за да запазя поясите си. Така и ще направя."