Трябва да вярваме, че държавата е по-силна от престъпността. Това заяви зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е бивш вътрешен министър и шеф на вътрешната комисия на парламента. Коментарът му бе по повод отвличането на Адриан Златков, който бе освободен, като баща му призна, че е платил откуп.

"Убеден съм, че МВР и прокуратурата и другите структури ще вложат максимални усилия, Убеден съм, че ще бъде реализирана тази група".

Това каза Цветанов по повод бъдещите действия на органите по този случай. Той припомни, че и по негово време е имало подобни случаи, но след като те са завършили благополучно за отвлечения е имало последващи действия.

Цветанов отклони въпроса дали има конкретна информация по случая с обяснението е, че е по-добре да не казва абсолютно нищо. Спроед него между това отвличане и действията на "Наглите" по негово време има общи черти, но вероятно става въпрос за нова група.

"Най-важното е, че Адриан действително е жив. Псхическата травма ще остави траен белег. най-важно е да се даде шанс на българската правоохранителна система да си свърши своята работа. Не трябва да се прибързва със съответната реализация. доказателствата трябва да са безспорни, за да се иска постоянна мярка".

Това каза още Цветанов.