Антъни Джошуа е голям футболен фен, личи от интервю на световния шампион по бокс в тежка категория за Youtube канала COPA90. Но гледа на най-популярната игра и през очите на боксьор, което е напълно нормално.

Джошуа говори пред COPA90 покрай официалното обявяване на мача срещу Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф. Това е може би последната медийна изява на звездата до сблъсъка с Кобрата - Антъни уверява, че в седмиците до 28 октомври ще се изолира от света, за да се подготви максимално добре.

Личи, че Джошуа е голям фен на Кристиано Роналдо.

Запитан кой би победил в боксов мач между португалеца и Лео Меси, той взема страната на №7.

"Меси изглежда много устойчив, но Роналдо сякаш притежава качествата на Брус Лий - фрас!", цветисто обяснява Джошуа. - Разбирате ли какво имам предвид? Мога да стоя пред вас и да ви приключа само с един удар. Меси ми се вижда по-недодялан."

Нататък Джошуа говори как се е вдъхновявал от Кристиано Роналдо. 

"Всичко се свежда до малките неща. Роналдо остава да се готви след всяка тренировка, за да поработи върху нещата, които иска да подобри. Говорих с Рио Фърдинанд (бивш футболист на "Манчестър Юнайтед", бел. ред.), който ми каза, че когато са били съотборници Роналдо единствен от целия тим е работил с масажисти, диетолози и психолози. Бил е движен от такава страст", обяснява кралят на тежката категория в бокса.

А ако можеше да си избере за съперник на ринга футболист, кой би бил той?

"Яя Туре от "Манчестър Сити", отвръща Джошуа. - Той прилича малко на звяр."